Geometriska figurer

Under Geometriska figurer i trädvyn på fliken Tillbehör hittar du fem olika komponenter. Dessa är: låda, cylinder, klot, torus och kon. Alla fem komponenterna kan förändras på olika sätt.

Exempel

Geometriska figurer

Sektionen Geometriska figurer i trädvyn under fliken Tillbehör innehåller fem olika komponenter.

Inställningar

Alla fem komponenters i kan ändras efter placering på ritytan. Högerklicka på kompocka på aktuell komponent. I den pop up-meny som visas, välj Inställningar. En dialogen visas.

Låda

I dialogrutan Lådinställningar gör du inställningar för lådans Längd, Bredd, Höjd och Golvdistans (hur högt lådan befinner sig över golvnivå). I de tre fälten under Rotation anger du värden (antal grader) för att rotera lådan. På bilden är lådan längst till vänster inte roterad, värdena för X-axel, Y-axel, och Z-axel är satta till 0. Däremot har 1000 mm angivits vid Golvavstånd och lådan svävar därför över golvnivå.

På den andra lådan från vänster är värdena för X-axel 60 grader, för Y-axel respektive Z-axel har 0 grader. Golvdistans är fortfarande 1000 mm.

På den andra lådan från höger är värdena för X-axel 0 grader, Y-axel 60 grader och Z-axel 0 grader. Golvdistans är fortfarande 1000 mm.

På lådan längst till höger är värdena för X-axel 0 grader, Y-axel 0 grader och Z-axel 60 grader. Golvdistans är fortfarande 1000 mm.

Cylinder

I dialogrutan Cylinderinställningar gör du inställningar för cylinderns Längd, Radie och Golvavstånd (hur högt cylindern befinner sig över golvnivå). I de två fälten under Rotation anger du värden (antal grader) för att rotera cylindern. På bilden är den vänstra cylindern inte roterad, värdena för Y-axel och Z-axel är satta till 0. Däremot har 500 mm angivits vid Golvavstånd och cylindern svävar därför över golvnivå.

För den mittersta cylindern är värdet för Y-axel 90 grader och för Z-axel 0 grader. Golvdistans är fortfarande 500 mm.

För cylindern till höger är värdet för Y-axel 90 grader och för Z-axel 60 grader. Golvdistans är fortfarande 500 mm.

Klot

I dialogrutan Klotinställningar gör du inställningar för klotets Radie och Golvdistans (hur högt klotet befinner sig över golvnivå).

Torus

I dialogrutan Torusinställningar gör du inställningar för torusens Radie in (innermått) och Radie ut (yttermått) samt Golvavstånd (hur högt torusen befinner sig över golvnivå). I de två fälten under Rotation anger du värden (antal grader) för att rotera torusen. På bilden är den vänstra torusen inte roterad, värdena för Y-axel och Z-axel är satta till 0. Däremot har 500 mm angivits vid Golvavstånd och torusen svävar därför över golvnivå.

För den mittersta torusen är värdet för Y-axel 90 grader och för Z-axel 0 grader. Golvdistans är fortfarande 500 mm.

För den högra torusen är värdet för Y-axel 90 grader och för Z-axel 60 grader. Golvdistans är fortfarande 500 mm.

Kon

I dialogrutan Koninställningar gör du inställningar för konens Höjd och Radie samt Golvavstånd (hur högt konen befinner sig över golvnivå). I de två fälten under Rotation anger du värden (antal grader) för att rotera konen. På bilden är den vänstra konen inte roterad, värdena för Y-axel och Z-axel är satta till 0. Däremot har 500 mm angivits vid Golvavstånd och konen svävar därför över golvnivå.

För den mittersta konen är värdet för Y-axel 60 grader och för Z-axel 0 grader. Golvdistans är fortfarande 500 mm.

För den högra konen är värdet för Y-axel 60 grader och för Z-axel 90 grader. Golvdistans är fortfarande 500 mm.