Innehåll

På fliken Förvaring gör du inställningar för hur skåpen ska se ut i förväg.

Ram

Under rubriken Ram bestämmer du mått och material på skåpet genom att klicka i fälten vid rubrikerna Material, Höjd, Bredd och Djup. När du klickar i fälten visas en listruta med ett antal valbara alternativ.

I listrutan för Material kan du välja mellan kategorierna Trä, Metall, Plast och Övrigt. Välj sedan ett material från den valda kategorin.

För Höjd, Bredd och Djup kan du välja mellan flera givna mått liksom alternativet Special som öppnar ett nytt textfält där du skriver in önskat mått. Högsta höjden är 3 000 mm och lägsta höjden 500 mm. Maxbredden är 3 000 mm och minsta bredden 500 mm. Största djupet är 800 mm och minsta 300 mm.

Dörrar

Skåpen kan förses med olika typer av dörrar. Du bestämmer dörrtyp genom att välja i listrutorna Typ, Öppning och Höjd. I listrutan vid Typ väljer du Standard , Vitrin eller Jalusi .

I listrutan vid Öppning kan du, om Standard eller Vitrin är valt vid Typ, välja Dubbel eller Enkel, det vill säga en eller två dörrar.

Dörrens Höjd bestämmer du genom att välja Hel, Halv, Fri eller Special i listrutan vid Höjd. Valet Hel ger en dörr som täcker hela ramen (sidovyn). Halv ger en dörr som täcker halva ramen. Med Fri kan du själv bestämma hur hög dörren ska vara genom att dra i dörrens snappunkter efter att den har placerats på ramen. När du väljer Special visas ett textfält till höger om listrutan. Här anger du hur hög dörren ska vara. Den lägsta höjden för dörren är 500 mm och den högsta 3 000 mm.

Observera: För att ta bort en dörr som placerats på en sidovy, klicka på den triangelformade snappunkten på dörren.

Tillbehör

I ramen (sidovyn) kan tillbehör i form av hyllplan och lådor placeras. Du kan välja hur tillbehören ska placeras genom att klicka i fältet till höger om texten Utrymme. I den listruta som visas väljer du mellan Fritt och Special. Med valet Fritt kan hyllor och lådor placeras helt fritt. Väljer du Special visas ett textfält där du anger ett avstånd som bestämmer avståndet i höjdled mellan tillbehören. Anger du till exempel 200 mm blir det vertikala avståndet mellan hyllorna eller lådorna automatiskt 200 mm när de placeras i ramen (sidovyn).

Gör så här:

1. Välj Special eller Fritt i listrutan Utrymme.
  2. Om du väljer Special, ange ett avstånd i textfältet.
  3. Hämta det tillbehör du vill ha och för det mot ramen (sidovyn), tillbehöret snappar i ramen.
  4. Placera tillbehöret i ramen (sidovyn) genom att klicka fast det. Ett nytt tillbehör blir synligt ovanför eller under det fastklickade.
  5. Om du vill ha fler hyllor eller lådor, fortsätt att klicka fast dem.