Dubbelklicka / högerklicka

Majoriteten av InstantPlanner olika komponenter har en dialog där inställningar kan göras efter placering på ritytan. Dialogen Inställningar nås alltid genom att du högerklickar på komponenten på ritytan och väljer Inställningar i den pop up-meny som visas.

Vissa komponenter i InstantPlanner har istället ett specialbeteende när du dubbelklickar på dem. Det kan till exempel vara en dörr i ett skåp som öppnas respektive stängs. Om en komponent saknar ett specialbeteende öppnas istället dialogrutan för Inställningar.

Observera: Vissa enklare komponenter saknar både specialbeteende och en inställningsdialog.