Importera Cad-ritning (dwg/dxf/sat)

Med hjälp av programmets komponent Importera Cad-ritning (dwg/dxf/sat) (se Figur 1) kan du importera ritningar och modeller i formaten dwg, dxf och sat.

Bild 1

När du placerar ut komponenten visas dialogrutan Inställningar Cad-import (dwg/dxf/sat) (se Figur 2).

Följande val finns tillgängliga:

- Länka till fil: Markera kryssrutan Länka till fil i fältet Inställningar om du vill länka till den ursprungliga dwg/dxf-filen, istället för att importera den. När du länkar till fil, visas Cad-filen som en extern referens i dialogen Externa referenser i Arkiv-menyn. Länka till fil är inte möjligt för sat-filer.

- Rensa bort ej använda: Du kan välja att utesluta entiteter som inte används i Cad-filen som du ska importera.

- Explodera: Innan du importerar en Cad-fil kan du välja att explodera Cad-lagren till mindre entiteter.

- Rensa bort ej synliga: Välj detta alternativ om du vill utesluta entiteter som inte är synliga i Cad-filen som du ska importera.

Figur 2

För att importera in dwg/dxf/sat-ritningar i InstantPlanner, gör så här:

1. Gå till fliken Importera och exportera.
  2. Hämta komponenten Importera Cad-ritning (dwg/dxf/sat) och placera den på ritytan. Dialogrutan Inställningar Cad-import (dwg/dxf/sat) visas.
  3. Klicka på knappen Bläddra och välj den fil du ska importera.
  4. Under Egenskaper, ange ritningsskala, Modellenhet och Golvdistans.
  5. Bestäm om du ska importera in Cad-ritningen i InstantPlanner eller bara skapa en länk till den genom att avmarkera/markera kryssrutan Länka till fil (ej möjligt för sat-filer).
  6. Klicka på knappen Förhandsgranska.
  7. När du är nöjd med gjorda inställningar, klicka OK.