Inställningar för tillbehör pallställ

Komponentfliken Tillbehör pallställ är indelad i tre huvudområden: Typ, Sidovyer samt Ställage.

Typ

Genom att ange Typ kan du specificera olika priser och rabatter för olika tillbehör.

Exempel:

Välj först typ A och placera därefter ett metalldäck på ritytan. Välj därefter typ B och placera ytterligare ett metalldäck på ritytan. I kalkylen kommer du nu att se två likadana metalldäck men specificerade som olika typer. Nu kan du sätta separata priser och rabatter mm på dessa komponenter.

Sidovyer

Här hittar du flera användbara tillbehör som kan snappas fast på bärbalkarna i sidovyn i din ritning. Följande tillbehör finns tillgängliga: Metalldäck, Nätbalkplan, Tvärgående bärbalk, Gaffeldistans, Halvpallsinlägg, Genomföringsskydd samt Rasskydd långsida/ryggsida.

Ställage

Här hittar du flera användbara tillbehör som kan snappas fast mot ställagen i den vanliga 2D-vyn. Följande tillbehör finns tillgängliga: Påkörningsskydd stolpe, Distans, Påkörningsskydd samt Rasskydd gavel.

Observera:

Påkörningsskydden passar till dubbla rader, förutsatt att en dubbel mall används (se Figur 1 nedan). För att påkörningsskyddet automatiskt ska anpassas till en dubbel rad, placera muspekaren mellan de två ställagen och justera längden med musen så att skyddet täcker båda ställagen, och klicka det sedan på plats.

Figur 1

Komponenten Distans snappar mot dubbla ställage, och de syns i kalkylen. I fältet till höger om distans-komponenten kan du ange hur många distanser per gavel det ska vara.

Om du aktiverar funktionen Fyll rad automatiskt (genom att klicka på Ja) kommer insättningen av påkörningsskydd stolpe samt distanser för en hel rad av ställage att automatiseras.

Om du aktiverar funktionen Fyll sida automatiskt (genom att klicka på Ja) kommer insättningen av påkörningsskydd för en hel sida av systemet att automatiseras.