Anpassa RGB-färg efter vald textur

I dialogen för Material- och färgbyte går det att välja att ha både RGB-färg och Textur. Den här möjligheten kan du utnyttja om du vill ha färgöverensstämmelse mellan det som syns på ritytan och det som visas på en 3D-bild.

För att dessutom automatiskt matcha RGB-färgen på komponenten på ritytan med den textur du valt för 3D, gör så här:

1. Högerklicka på den komponent eller yta du vill applicera textur på. En pop up-meny visas.
  2. Välj Material- och färgbyte i pop up-menyn. Dialogrutan med samma namn visas.
  3. Markera Textur. Fälten Textur visas i nedre högra hörnet i dialogrutan.
  4. Klicka på knappen Förhandsgranska i fältet Textur. Dialogrutan Textur visas.
  5. Klicka på knappen Bibliotek i övre vänstra hörnet av dialogrutan. En ny dialogruta visas där du hämtar mappen som innehåller dina texturer.
  6. Välj en av texturmapparna och klicka OK i dialogrutan. De texturer som finns i mappen visas i dialogrutan Texturer.
  7. Välj en textur genom att klicka på en av bilderna. En rosa ruta ramar in bilden.
  8. Klicka OK eller Verkställ.
  9. Tillbaka i dialogrutan InstantPlanner: - Material- och färgbyte, i fältet Textur, syns nu sökvägen för den textur du valt.
  10. Gå till fältet RGB-färg till höger i dialogrutan och klicka på pilen till höger i den nedrullningsbara listrutan.
  11. Välj Special i listan.
  12. Klicka på knappen Hämta RGB från textur. InstantPlanner: räknar nu ut materialets medelfärg. RGB-värdena för denna visas nu i de tre fälten R, G och B till höger om listrutan.
  13. Klicka OK eller Verkställ i dialogrutan InstantPlanner: - Material- och färgbyte för att se färgändringen på komponenten på ritytan.