Använda Windows-färger

Det går att använda Windows egna färger i InstantPlanner. Dessa färger nås via dialogrutan Val och editering av RGB-färg.

Gör så här för att komma till dialogrutan.

1. Högerklicka på den komponent du vill byta färg på. Dialogen Material- och färgbyte visas.
  2. Pricka för RGB Färg vid Material/Färg. Fältet RGB Färg visas till höger i dialogrutan.
  3. Klicka på pilen i den nedrullningsbara listrutan i fältet RGB Färg.
  4. Välj Special längst ned i listan.
  5. Klicka på knappen Bläddra. Dialogrutan Val och editering av RGB-färg visas.
  6. Klicka på knappen Hämta Windows färg i dialogrutans nedre vänstra hörn.

Gör så här för att använda Windows färger.

1. Välj en färg och klicka OK i dialogrutan Färg.

Härifrån kan du antingen lägga till färgen i din databas eller använda den direkt.

Gör så här för att lägga till färgen i din databas.

1. När du klickat OK i dialogrutan Färg visas den färg du valt i dialogrutan Val och editering av RGB-färg.
  2. Skriv in ett nytt kategorinamn (om du behöver en ny kategori) i det andra fältet under Kategori.
  3. Skriv in en beskrivning på färgen i det undre fältet under Beskrivning.
  4. Klicka Sätt in. Den nya färgen och eventuella kategorin läggs till i databasen.

Gör så här för att använda Windows-färgen direkt:

1. När du klickat OK i dialogrutan Färg visas den färg du valt i dialogrutan Val och editering av RGB-färg.
  2. Klicka OK eller Verkställ i dialogrutan Val och editering av RGB färg.
  3. Klicka OK eller Verkställ i dialogrutan Material- och färgbyte.