Välja RGB-färg

Vid Material/Färg i dialogrutan InstantPlanner: - Material- och färgbyte är en av valmöjligheterna RGB-färg. InstantPlanner har 36 stycken färdiga RGB-färger, det går dessutom att blanda egna. RGB-färger definieras med värden för färgerna rött (R), grönt (G) och blått (B). Du kan antingen välja ur ett register av InstantPlanners RGB-färger eller skapa egna och lägga upp en databas över dem.

För att välja InstantPlanners RGB-färger, gör så här:

1. Högerklicka på den komponent du vill byta färg på. En pop up-meny visas.
  2. Välj Material- och färgbyte i pop up-menyn. Dialogrutan med samma namn visas.
  3. Pricka för RGB-färg under Färgmodell/typ. Fältet RGB-färg visas till höger i dialogrutan.
  4. Klicka på pilen till höger i den nedrullningsbara listrutan under rubriken RGB-färg.
  5. Välj färg i listan.
  6. Klicka OK eller Verkställ.