Skapa arkivritning

Valet Skapa arkivritning gör det möjligt att skapa ett arkiv (i formatet .omz), i vilket du kan inkludera ritning och alla dess externa referenser (importerade bilder, texturer etc.).

Om du vill skapa en arkivritning, följ instruktionerna nedan:

1. Spara ritningen på vanligt sätt.
  2. Valfritt steg: Om du vill se alla externa referenser listade, gå till Arkiv-menyn och välj Externa referenser.
  3. Gå till Arkiv-menyn och välj Skapa arkivritning (alternativt från dialogrutan Externa referenser). En Spara som-dialog visas.
  4. Välj den mapp som ritningen ska sparas i.
  5. Skriv in ett filnamn för ritningen.
  6. Välj Spara. Din arkivritning har nu skapats och sparats i filformatet .omz.

Observera: Formatet .omz är ett arkivformat. För att öppna en arkivritning måste du välja filformatet .omz som filtyp i Öppna-dialogen, markera filen och välja Öppna. Dialogen Ange mapp visas. Välj den mapp som du vill att ritningen ska packas upp i och klicka på Ok.