'Spara i favoriter' och 'Klistra in favoriter'

Med Spara i favoriter kan du spara ritningar eller bilder som du vill kunna använda flera gånger. Det kan till exempel gälla en ritning som du nyttjar som ett slags mall. Du använder enkelt de sparade favoriterna genom att klistra in dem.

Spara i favoriter

Gör så här för att använda dig av Spara i favoriter.

1. Välj Spara i favoriter. Windows-dialogrutan Spara som visas.
  2. Välj var du vill spara ritningen eller bilden.
  3. Om du inte har en mapp du vill spara i, skapa en ny, namnge den och placera det du vill spara som favoriter i denna mapp.

Spara i favoriter kan också väljas från pop up-menyn som visas när du högerklickar på en komponent.

Klistra in favoriter

För att använda dina sparade favoriter gör du på ett av följande sätt:

Via menyn Redigera:

1. Välj Klistra in favoriter under menyn Redigera. Dialogrutan Öppna visas.
  2. Markera din favorit och klicka Öppna. Komponenten eller gruppen av komponenter placeras nu på ritytan.

Via högerklick:

1. Högerklicka på ritytan, en pop up-meny visas. Välja Klistra in favoriter.
  2. Dialogrutan Öppna visas. Välj din favorit genom att markera den.
  3. Klicka Öppna. Din favorit hamnar där muspekaren befinner sig (genomskinlig).
  4. Dra objektet till önskat ställe och klicka fast det.