'Ångra' och 'Återställ'

Är du inte nöjd med vad du gjort på ritytan eller missade du med muspekaren och råkade flytta en komponent? I sådan fall kan du använda Ångra eller Återställ.

Ångra

Genom att välja Ångra tar du tillbaka eller ångrar det senast utförda på ritytan. Om du har placerat ut en komponent du inte tycker passar, eller råkat flytta en komponent av misstag, välj Ångra. Komponenten försvinner då från ritytan eller flyttar sig tillbaka till föregående position.

Ångra finns också i verktygsfältet (symbolen med en vänsterkrökt blå pil) och som kortkommando: Ctrl+Z.

Observera: För varje gång du klicka Ångra kommer du ett steg bakåt i vad du gjort. Det innebär att du kan ångra utförda saker långt tillbaka i arbetet med en ritning - så långt tillbaka som till starten av ritarbetet.

Återställ

Med Återställ tar du tillbaka det som ångrats. Återställ finns också i verktygsfältet (knappen med en högerkrökt blå pil, bredvid Ångra) samt som kortkommando: Ctrl+Y.