Om distribuerad rendering och renderingsservern

Distribuerad rendering är ett sätt att fördela bildrendering på en eller flera datorer i ett nätverk. Det, i sin tur, gör att man kan dra nytta av datorer med ledig kapacitet vilket kan bidra till att korta ner renderingstiden. Ett troligt scenario kan vara en återförsäljare som köper en kraftfull dator ämnad för just rendering och att alla säljare kopplar upp sig mot denna dator. En av de största fördelarna med distribuerad rendering är att uppgiften helt enkelt "lämnas bort" och därför inte kommer blockera din dator eller göra den långsammare, utan du kan fortsätta arbeta som vanligt. Andra fördelar är:

I InstantPlanner löser vi detta genom två komponenter: programmet InstantPlanner med en renderingsaccelerator installerad (klienter), och en liten fristående applikation (renderingsservrar) som installeras på varje dator som ska ingå som en resurs i renderingsnätverket. Det är gratis att installera renderingsservern på så många datorer du vill och det kräver varken InstantPlanner-programvara eller någon licens.

För att ladda ner renderingsservern, följ denna länk till Configuras webb: www.configura.com/ip/support

För att använda renderingsacceleratorn i InstantPlanner måste du starta den i inställningarna för renderingsacceleratorn. De öppnar du genom att klicka på knappen Render Accelerator Settings i dialogrutan Renderingsinställningar.

Här är en översikt som visar standardinställningen för olika sätt att rendera i InstantPlanner:

Renderingssätt

Förinställning

Auto 3D (Snabb) och Auto 3D (Detaljerad), knappar i verktygsraden

Renderingsserver (kan dock ändras till Gammal renderingsmotor i Kontrollpanelen)

Renderingsknappar i Configura Walkthrough

Renderingsserver

Högerklicka på en kamera och välja Framkalla

Renderingsserver

Högerklicka på en kamera och välja Framkalla (Gammal motor)

Gamla processen (enkla grafikmotorn)

Framkalla-knappen i dialogrutan Kamerainställningar

Gamla processen (enkla grafikmotorn)

Framkalla-knappen i dialogrutan Kameravy

Gamla processen (enkla grafikmotorn)

Notera:

Distribuerad rendering fungerar inte väl över långsamma nätverksuppkopplingar, t.ex. trådlösa nätverk.

Relaterad information

Ladda ner och installera renderingsservern

Använda renderingsacceleratorn