Använda pilar

På fliken Streckritning 2 hittar du en uppsättning pilar. Den övre raden innehåller färdiga pilar där du startar med att klicka på knappen till vänster för att välja pilhuvud. Välj därefter enkel- eller dubbelriktad pil och placera den i ritningen genom att klicka två gånger; en gång för startpunkten och en gång för slutpunkten. När du har satt startpunkten kan du dra pilen i vilken riktning som helst.

Den undre raden innehåller pilar som kan fästas på samtliga linjers ändar och samtliga måttlinjers ändar. Du byter enkelt ut pilarna genom att hämta önskad pil och klicka dit den på den gamla. Snedstrecket och cirkeln har samma funktion. Det går alltså att fästa alla dessa sex komponenter på samtliga enkla linjers ändar och det går att byta ut ordinarie pilar mot dem. Med Radera pilar (längst till höger) tar du bort pilar genom att hämta komponenten och klicka på den pil du vill ta bort.