Redigera en produktserie

Detta exempel baseras på produkter i segmentet Pallställ. Förfarandet i Administrativt verktyg är dock detsamma, oavsett vilka produkter du arbetar med.

När du har skapat en produktserie kan du behöva lägga till mera information i efterhand.

För att redigera en produktserie, gör så här:

1. Öppna fönstret Administrativt verktyg.
  2. Se till att Pallställ är valt i menyn Produktområde och välj sedan önskad produktserie i menyn till höger.
  3. Klicka på Öppna-knappen precis till höger om den produktserie du har valt. Den valda produktserien laddas och all data visas i tabellen nedanför.
  4. För att ändra värdena för gavlarna, gå till fliken Gavlar.
  5. Fortsätt nedåt och gå till fliken Redigera.
  6. Nu visas en lista de gavlar du har angett för den aktuella produktserien. De vita fälten under Beskrivning, Vikt och Pris är redigerbara. Klicka i det fält du vill ändra och flytta sedan till nästa fält genom att trycka Enter.
  7. Om du istället vill ändra värdena för bärbalkarna väljer du fliken Bärbalkar, går nedåt till fliken Redigera och ändrar informationen i fälten där.
  8. Kom ihåg att spara produktserien när du har gjort alla önskade ändringar. När du har placerat ut produkter ur produktserien på ritytan kan du sedan öppna Kalkylen för att kontrollera att informationen stämmer.