Länka komponenter

Med Sammanbindare kan du ansluta olika komponenter eller grupper av komponenter till varandra och dessutom bestämma deras inbördes förhållande. Sammanbindaren hjälper dig att hålla reda på komponenters och grupper av komponenters inbördes placering.

Gör så här för att använda sammanbindaren:

1. Hämta komponenten Sammanbindare på fliken Verktyg och för ut den på ritytan. När du närmar dig en komponent eller grupp av komponenter snappar sammanbindaren.
  2. Klicka fast sammanbindaren på komponenten eller gruppen.
  3. Dra sammanbindaren till den komponent eller grupp du vill ansluta och klicka fast.
  4. Dra ut pekaren från ritytan för att släppa sammanbindaren.
  5. Högerklicka på den aktiverade, streckade sammanbindaren. En pop up-meny visas.
  6. Välj Inställningar. Dialogrutan Inställningar sammanbindare visas.
  7. För fältet Position: ange önskad placering med hjälp av koordinatangivelser för X och Y, antingen i textfälten eller med hjälp av knapparnas förbestämda värden. Knappen Byt skiftar plats på värdena för X och Y. För fältet Avstånd: ange placering med hjälp av angivelser för Längd och Vinkel, antingen i textfälten eller med hjälp av knapparna. Tänk dock på att avståndet som anges i textfältet Längd blir längre om sammanbindaren lutar än om den är horisontell.
  8. Välj OK eller Verkställ.

Observera: En grupp av komponenter med komponenter som inte ansluter direkt till varandra måste vara permanent grupperad för att hela gruppen ska gå att sammanbinda.