Förändra dörrar

Efter att en dörr har placerats kan komponenten förändras genom att du högerklickar på den och väljer Inställningar. Dialogrutan Inställningar visas.

Inställningar

I dialogrutan Inställningar för dörrar finns tre flikar: Allmänt, Dörr och Detaljer.

Allmänt

I fältet Enkla linjer ändrar du, i rullgardinsmenyn Linjetyp, vilken typ av linje dörren visas med. Med Bredd ändrar du hur bred linjen ska vara.

I fältet 3D vid Höjd ändrar du hur hög dörren ska vara i 3D. Vid Golvdistans ändrar du hur högt över golvnivå dörren ska vara.

I fältet Ritordning kan du genom att dra i reglaget bestämma i vilken ordning dörren ska ritas i 2D (i vilket lager den ska hamna). Om du drar reglaget till max hamnar den överst. Dras reglaget till det nedersta läget, hamnar den under andra komponenter.

Dörr

I fältet Allmänt ändrar du dörrens Bredd samt Djup.

Dörrbladets vinkel kan ändras under Vinkel 1 (Vinkel 2 är bara aktivt om du ska ändra en Dubbeldörr).

I rullgardinsmenyn Typ väljer du mellan Standard, Rektangulär öppning, Spegel och Dörr med glas. Standard innebär en vanlig dörr medan Rektangulär öppning innebär en öppning utan dörr och dörrfoder. Spegel och Dörr med glas betyder en dörr med infällda speglar, den sistnämnda med glasspeglar.

I rullgardinsmenyn Handtag finns fyra olika val: Standard, Deluxe, Knopp och Inget.

Använd knappen Byt dörrsida för att ändra riktningen som dörren ska öppnas i.

Med knappen Ändra hängning kan du välja på vilken sida av dörren som gångjärnen ska sitta.

Detaljer

I fältet Standarddörr ändras dörrbladets tjocklek. Avmarkera rutan vid Tröskel om du inte vill att dörren ska ha en tröskel.

I fältet Yttre rambredd anges i textfältet Vid dörr hur tjock ramen runt dörren ska vara sedd framifrån (åt det håll dörren öppnas). I textfältet Bakom dörr anges hur tjockt det foder är som dörren stänger i. Det vill säga den kant som dörren stoppar mot när den stängs. I Figur 1 är rambredden på den vänstra dörren Vid dörr 10 mm och Bakom dörr 20 mm. På den högra dörren är rambredden Vid dörr 50 mm och Bakom dörr 75 mm.

Figur 1

När du har gjort dina inställningar avslutar du genom att välja Utsträckning samt OK eller Verkställ.