Skapa ett MyConfigura-konto och logga in i programmet

Den här sidan beskriver inloggningsprocessen för både nya användare och befintliga användare.

Ny användare

När du startar InstantPlanner visas en inloggningsruta, se Figur 1 nedan, där du uppmanas att fylla i ditt MyConfigura-ID (epostadress) och ett lösenord:

Figur 1: InstantPlanners inloggningsruta.

Skapa ett MyConfigura ID

Om du inte redan har ett MyConfigura-konto ska du börja med att klicka på knappen Skapa nytt konto i inloggningsrutan. Det öppnar en webbläsare med sidan MyConfigura, där du registrerar dina uppgifter, se Figur 2 nedan. Börja med att skriva in din primära epostadress som ditt MyConfigura-ID. Om epostadressen redan finns i databasen så visas ett meddelande om detta samt instruktioner om hur du går vidare. Om epostadressen däremot är ny så blir flera fält synliga och kan fyllas i. Fyll i den information som efterfrågas i formuläret och klicka sedan på knappen Create MyConfigura-ID när du är klar.

Figur 2: Du skapar ditt MyConfigura-ID på webbsidan MyConfigura.

Bekräfta din epostadress

När du har skapat ditt MyConfigura-ID måste du bekräfta din epostadress. Ett bekräftelsemejl skickas därför till den epostadress som du har angett, och du klickar på länken i mejlet för att aktivera ditt konto.

Logga in i InstantPlanner

Eftersom du kan prova InstantPlanner gratis i 20 dagar kan du logga in direkt efter att du har skapat ditt MyConfigura-konto.

Glömt ditt lösenord?

Om du har skapat ett MyConfigura ID men glömt ditt lösenord kan du klicka på länken Glömt ditt lösenord? i InstantPlanners inloggningsruta. Då öppnas en webbläsare med hemsidan MyConfigura, där du kan skriva in din epostadress som i Figur 4 nedan. När du klickar på knappen Request new password så skickas ett mejl med en återställningslänk till den epostadress som du angett. Klicka på länken och skriv in ett nytt lösenord. Bekräfta lösenordet och klicka sedan på knappen Save. Ditt lösenord har nu ändrats och du kan logga in i InstantPlanner. Kom ihåg att din dator behöver ha en fungerande internetanslutning för att lösenordet ska kunna återställas.

Figur 4: Återställning av lösenord.

Fortsätt vara inloggad

Du kan låta InstantPlanner komma ihåg dina användaruppgifter genom att bocka i rutan Fortsätt vara inloggad vilket innebär att InstantPlanner kommer ihåg ditt MyConfigura-ID och lösenord. Om du skulle stänga ner programfönstret kan du starta programmet igen utan att behöva logga in på nytt.

Användargränssnittet i InstantPlanner

Det har skett en liten förändring i InstantPlanners användargränssnitt; en meny har tillkommit i det övre högra hörnet av programfönstret. Här visas ditt namn och en profilbild (om du har en) och några menyval. Via den här menyn kan du gå direkt till MyConfigura eller till sidan för ditt konto, och du kan också logga ut härifrån.

Figur 5: Ny meny i programfönstret.

Till toppen

Befintlig användare

Om du är en befintlig användare och redan har ett MyConfigura-ID så använder du det tillsammans med ditt lösenord för att logga in i InstantPlanner. Detta startar programmet och du kan genast börja arbeta. Det kan dyka upp olika meddelanden, exempelvis om du har skrivit in fel epostadress eller lösenord, vilket förmodligen är de vanligaste orsakerna till att inloggningen ibland misslyckas.

Fel MyConfigura ID eller lösenord

Om du råkar skriva in fel MyConfigura ID eller lösenord uppmanas du att kontrollera uppgifterna och försöka igen. Kom ihåg att du måste skilja på gemener och versaler i båda fälten i inloggningsrutan.

Figur 6: Felmeddelande som visas då MyConfigura-ID eller lösenord är felaktigt.

Har ett MyConfigura ID men saknar giltig licens

Om du har ett MyConfigura-ID men saknar en giltig licens och försöker att logga in så visas en Request License-länk som förflyttar dig till MyConfigura. På fliken My Account, under Licenses längst ner till höger, kan du skicka en licensförfrågan till din administratör. När din licensförfrågan har godkänts kan du logga in i InstantPlanner.

Figur 7: Felmeddelande som visas då giltig licens saknas.

Ändra proxyinställningar

Om du vill ändra inställningar för din proxy, klicka på knappen Inställningar i övre högra hörnet på inloggningsrutan. Se Figur 8 nedan.

Figur 8: Inställningar                                           Proxy-inställningar

Figur 8 ovan visar rutan med inställningar, denna ger dig möjligheten att ändra eller stänga av din proxy för InstantPlanner. System standard är inställt som standardproxy, denna ska alltid användas sålunda det inte är några problem med din standardproxy. Du kan välja att stänga av din proxy med Ingen eller ändra standardinställningen med Special. För valet Special rekommenderas det att du kontaktar din lokala IT administratör för korrekta uppgifter.

Viktig information

Epostmeddelanden från Configura

Epost är vår viktigaste kommunikationskanal. Du kommer t.ex. att få mejl med information då din licensförfrågan har godkänts eller avvisats. För att du säkert ska få dessa meddelanden rekommenderar vi att du lägger till configura.com bland pålitliga domäner i ditt epostprogram. Du kan även lägga till Configura som en kontakt i din adressbok genom att importera vårt vCard via den här länken: http://www.configura.com/Configura.vcf