Om användarbaserade licenser och MyConfigura

En av de största fördelarna med användarbaserade licenser är att det går mycket snabbare och smidigare jämfört med att administrera haspar. Nu kan licensadministratören både beställa en licens och ge den till en slutanvändare via internet, något som endast tar minuter. All eventuell fördröjning har eliminerats och licensen kan användas omgående. I en användarbaserad licensmodell är en licens knuten till en specifik användare. När du ska använda InstantPlanner måste du därför logga in i programmet med ett användarnamn och ett lösenord. Så, förutom att du måste ha fått en licens från en licensadministratör, måste du även registrera ett användarkonto. Det är här som internetsidan MyConfigura, http://my.configura.com, kommer in i bilden.

MyConfigura är ett nytt koncept som hanterar kommunikationen mellan programmet InstantPlanner och licensservern. Genom att registrera ett användarkonto på MyConfigura får du ett MyConfigura ID. Detta är din epostadress. Du registrerar även ett lösenord samt kontaktuppgifter. Via MyConfigura kan du se information om din licens samt skicka nya licensförfrågningar till din administratör. För att logga in och köra InstantPlanner är det ditt MyConfigura ID och lösenord som ska anges. Detta startar programmet och du kan fortsätta att arbeta som vanligt.

MyConfigura är även ett community, eller internetforum, som tillhandahålls av Configura Sverige AB. På fliken Briefcases kan man skapa diskussionstrådar som endast är öppna för de personer som man har bjudit in. Till exempel så kan DeLaval lägga upp en DeLaval-briefcase, bjuda in alla DeLaval-användare och dela information på ett snabbt och åtkomligt sätt -endast synlig för de som man har bjudit in. På sikt kommer det även att gå att ladda upp bilder eller ritningar i en briefcase och på så sätt dela med sig av dokument till exempelvis kollegor eller kunder.

För att du inte ska missa viktig information så skickas det ut epost från Configura. Du får t.ex. ett meddelande när din licensförfrågan har godkänts eller avvisats. För att du inte ska missa viktig information rekommenderar vi att du lägger till oss på listan över pålitliga avsändare eller laddar ner vårt vCard.

Den nya licensmodellen gör det möjligt att använda InstantPlanner i ett offlineläge i två veckor. Det innebär att du kan arbeta utan tillgång till internet i två veckor, men att du innan tiden går ut måste gå online för att koppla upp datorn mot licensservern och förnya licensen. Annars kommer licensen att gå ut. Kom också ihåg att du, under en övergångsperiod, kommer att kunna fortsätta använda haspen, ifall du skulle ha problem med att logga in i InstantPlanner.

>> Läs mer om att logga in i InstantPlanner