Välja grafikläge

Du kan välja att starta InstantPlanner i två olika grafiklägen; enkelt grafikläge (mjukvarurendering) eller i avancerat grafikläge (hårdvaruaccelererat läge). I det avancerade grafikläget, som är det förinställda läget i InstantPlanner, har du bättre möjligheter att hantera stora ritninger än i det enkla grafikläget, men i gengäld kräver det avancerade läget mer av din dator. Om du redan har startat InstantPlanner kan du öppna Kontrollpanelen och ändra grafikläge på fliken Användargränssnitt.

Beroende på vilken kundanpassning du har kan standardläget skilja sig åt. Det betyder att när du klickar på InstantPlanner-ikonen på datorns skrivbord startas InstantPlanner antingen i avancerat grafikläge (hårdvaruaccelererat läge) eller inte.

Observera: Det är inte alla kundanpassningar som kör i avancerat grafikläge och du kan då inte göra detta val.

Att välja grafikläge

Gör på följande sätt för att ändra grafikläge:

1. Tryck på Windows-tangenten
  2. Lokalisera InstantPlanner bland apparna.
  3. Välj Verktyg
  4. Välj Grafikinställningar

1. När du klickat på alternativet Grafikinställningar öppnas en dialog där du får göra ditt val.

Ett test görs när du startar InstantPlanner i avancerat grafikläge

När du startar InstantPlanner i avancerat grafikläge görs ett test av din dator för att säkerställa att den uppfyller systemkraven för det avancerade läget.

Du kan få tre olika resultat: