Importera/Exportera till produktserier

Importera en produktserie

Du kan importera och använda produktserier som andra InstantPlanner-användare har skapat. Om du från Företags-menyn väljer Importera produktserie öppnas ett fönster där du kan välja en produktserie som har sparats tidigare, t.ex. lokalt på din dator eller på ett nätverk.

För att importera en produktserie, gör så här:

1. Markera önskad fil och klicka på Öppna-knappen.
  2. Filen har nu importerats och visas i rullgardinsmenyn Produktserie högst upp på komponentfliken Pallställ, samt i listan över tillgängliga produktserier i det Administrativa verktyget.

Observera:

• Två filformat kan importeras i InstantPlanner: *.dbe och *.dbx. Se till att du har valt rätt filtyp i Öppna-dialogen.

Exportera en produktserie

När du har skapat en ny produktserie (i det Administrativa verktyget) kan du exportera den och skicka den till dina kollegor. När de i sin tur har importerat produktserien kan de använda den i sina egna ritningar.

Observera:

• Kom ihåg att om du skickar en ritning till någon som inte har tillgång en produktserie som ingår i ritningen, kommer personen endast att kunna titta på ritningen, inte göra några ändringar.

• Om du vill att någon annan ska kunna göra ändringar i en ritning måste du se till att du exporterar alla produktserier som används i ritningen och skicka med dem tillsammans med ritningen, dvs. i samma mail.

När du väljer Exportera produktserie i Företags-menyn öppnas fönstret Exportera produktserie:

Till vänster listas alla tillgängliga produktserier. För att välja en eller flera produktserier för export, klicka på dem en i taget och flytta över dem till högersidan med hjälp av högerpilen. Det går också att flytta en produktserie genom att dubbelklicka på den.

Om du har några komponenter på ritytan aktiveras knappen Ritning. Om du klickar på den markeras alla produktserier som finns på ritytan och blir redo att exporteras.

När du har en eller flera produktserier i listan till höger aktiveras knappen Exportera. Om du nu markerar en eller flera produktserier i den högra listan och klickar på knappen Exportera öppnas ett fönster där du kan spara önskad produktserie. Spara den på önskad plats, där du enkelt kan hitta den senare. När du har sparat filen kan du öppna ditt epostprogram och bifoga produktserien till de personer som du vill dela den med.

Observera:

• Vi rekommenderar att det föreslagna filnamnet inte ändras.

• Filformatet Dataarkiv (*.dbx) som produktserierna sparas i är unikt för InstantPlanner.

Importera produktserie från Excel

Med hjälp av två mallar som är inbyggda i InstantPlanner kan du använda Excel för att skapa produktserier i formatet .xls. Produktserierna kan sedan importeras och användas i InstantPlanner.

För att skapa en produktserie med hjälp av de inbyggda mallarna, gör så här:

1. Gå till Företags-menyn och välj Importera produktserie från MS Excel. Ett fönster med samma namn öppnas.
  2. I fältet MS Excel-mallar, klicka på knappen för önskad produktgrupp (Pallställ, Hyllställ eller Drive-In/Push-Back). Excel-programmet med relevant kalkylblad öppnas automatiskt.
  3. Läs igenom de kortfattade instruktionerna i mallen och börja därefter att ange informationen som efterfrågas. Du kan kopiera data från andra Excel-dokument och klistra in informationen i de olika cellerna och kolumnerna.
  4. Spara filen när du är färdig.

För att importera en produktserie som du har sparat, gör så här:

I fönstret Importera produktserie från MS Excel, bläddra gör att hitta produktserien som du har sparat tidigare (lokalt på din dator eller på ett nätverk).

1. Markera önskad fil och klicka på knappen Öppna.
  2. Klicka till slut på knappen Importera. Filen importeras nu och kommer att visas i rullgardinsmenyn Produktserie längst upp på komponentflikarna Pallställ, Hyllställ eller Drive-In/Push-Back; och även i listan över tillgängliga produktserier i Administrativt verktyg.