Sektioner

Fältet Sektioner innehåller grundläggande komponenter för att bygga upp ett system av hyllställ:

Längst upp hittar du Autofyll-alternativet som, om aktiverat, fyller hyllstället automatiskt. Om du inte vill att det ska ske per automatik inaktiverar du den funktionen genom att klicka på Nej.

På raden under finns det tre automatiska funktioner som gör att du enkelt kan fylla en mall med sektioner: Auto, Kopiera samt Auto/Kopiera.

De övriga komponenterna i fältet är:

Auto, Kopiera och Auto/Kopiera

När du ska rita stora system med identiska sektioner och arbetar med mallar, kan du använda någon av de tre komponenterna Auto, Kopiera eller Auto/Kopiera i fältet Sektioner:

Vill du veta mera? Klicka här för att se ett exempel.

Sektion

Om du ska skapa en ritning med sektioner direkt, utan att använda mallar, väljer du manuellt den vanliga Sektion-komponenten och även en Sidovy som du hittar under Sektioner på komponentfliken Hyllställ.

Vill du veta mera? Klicka här för att se ett exempel.

Sidovy

Sidovyn är en referens till sektionens planvy (2D-vy). Sidovyn gör att du kan se och ändra komponenten från sidan.

Klicka här för att läsa mer om sidovyer.

Lägg till höjd

Lägg till höjd är en komponent som snappar mot en sidovy och som främst används för att ändra höjden på ena sidan av en gavel.

Gör så här:

1. På komponentfliken Hyllställ, klicka på komponenten Lägg till höjd.
  2. För muspekaren till sidovyn på ritytan och låt komponenten snappa mot önskad gavel.
  3. Töj gaveln till önskad höjd.

Hylla

Hyll-komponenten snappar mot sidovyn och låter dig lägga till hyllplan. Du har två alternativ: