Om 'Tillbehör'

På fliken Tillbehör hittar du en trädvy innehållande en mängd små och stora tillbehörskomponenter som kan användas för att göra dina ritlayouter mer realistiska samt en sökfunktion (se Figur 1) för dessa.

Figur 1

Sökfunktion

För att använda sökfunktionen, skriv namnet på det tillbehör du letar efter i det vita textfältet och klicka på knappen Sök (alternativt tryck Enter).

För att återgå till den kompletta trädvyn med alla tillbehör/komponenter, klicka på knappen Återställ.

För att hitta en komponents ursprungliga position i trädstrukturen efter att du sökt efter den, markera komponenten i listan och klicka på knappen Gå till.

Observera: Sökfunktionen söker efter det aktuella ordet i komponenters rubriker och informationstexter (visas när du klickar på komponenten precis innan den förts ut på ritytan).

Innehåll

Tillbehören på denna flik inkluderar bland annat belysningskomponenter, växter, fordon, möbler och utrustning för industriella miljöer.  Om man dubbelklickar på vissa komponenter i Configuras trädvy, så framkallar detta ett specialbeteende. Detta kan till exempel vara i form av en dörr i ett skåp som öppnas eller tidningskomponenten som går från öppen till stängd. Om den komponent du dubbelklickar på inte har ett sådant specialbeteende, öppnas istället komponentens dialog för Inställningar.

Majoriteten av programmets samtliga komponenter har en dialog där inställningar kan göras efter placering på ritytan. Dialogen Inställningar nås alltid genom att du högerklickar på komponenten på ritytan och väljer Inställningar i den pop up-meny som då visas.

Observera: Endast ett fåtal tillbehör från trädvyn kommer att beskrivas i följande kapitel. De som beskrivs är komponenter med en lite mer avancerad dialog för Inställningar.

Trädvyn är uppdelad i sex huvudsektioner:

Kontor

Hem

Industri

Personer

Sjukhus

Geometriska figurer

Observera: De sex senaste använda tillbehören i trädvyn sparas automatiskt och deras ikoner visas längst ner på fliken Tillbehör.