Placera ut golv

Under rubriken Golv hittar du programmets golvkomponent.

Med komponenten Golv kan du skapa fyrkantig golvytor. Det är inte möjligt att i förväg göra grundinställningar för golvet. Golvet har inte heller en dialog för Inställningar. Du kan dock töja och krympa komponenten samt göra Material- och färgbyte på den.

Observera:

• Det går också att skapa golv med komponenten Yta på komponentfliken Streckritning 2. Skillnaden mellan de två komponenterna är att Yta endast kan användas innanför streck från fliken Streckritning 1 som ansluter till varandra helt tätt. Komponenten Golv kan läggas ut ensam eller innanför streck från fliken streckritning.

• På en Yta som du bytt material eller färg på, syns förändringen i 2D. På komponenten Golv syns samma förändring bara i 3D. Yta kan appliceras på vilken form som helst. Golv kan bara användas i fyrkantiga utrymmen.