Använda och byta färg

Det finns stora möjligheter att förändra färg och material på standardkomponenterna komponenter. Även väggar, golv och andra ytor kan förändras och anpassas med hjälp av fördefinierade färger, egna färger och texturer (till exempel kakel, tegel och tapeter).

Dialogrutan InstantPlanner - Material- och färgbyte (se nedan) nås på tre olika sätt:

I samtliga fall visas dialogrutan InstantPlanner: - Material- och färgbyte:

Exempel

Du vill byta färg på en lastpall, från träfärgad till svart.

Gör så här:

1. Välj en av pallarna under Industri på fliken Tillbehör, för ut den och placera den på ritytan.
  2. Högerklicka på lastpallen. En meny visas (Figur 2).
  3. Välj Material- och färgbyte från menyn. Dialogrutan InstantPlanner: - Material- och färgbyte visas.
  4. Under rubriken Färgmodell/typ, markera RGB Färg.
  5. Under rubriken RGB-färg, välj Svart från rullgardinsmenyn.
  6. Klicka OK eller Verkställ.