Arbetsbord och Tillbehör

På fliken Arbetsbord och stolar kan alla de olika arbetsborden töjas och krympas. Du bestämmer komponenternas dimensioner, utseende och material genom att välja i fälten vid rubrikerna Skiva, Höjd, Ben, Benfärg, Panel och Panelfärg. När du klickar i fälten visas en listruta med ett antal valbara alternativ.

Listrutorna för Skiva, Höjd, Benfärg och Panelfärg innehåller ytterligare val:

Observera:

• För att fältet Panelfärg ska vara aktiverat måste Frontpanel vara valt i fältet Panel.
  • Du kan också ändra färg och material på komponenterna efter att de har placerats på ritytan genom att högerklicka på respektive komponent och välja Material- och färgbyte.

För komponenterna Runt vinkelbord, Sidobord, cirkulärt och Sidobord, D-format gäller att de snappar mot de andra bordens kortsidor. Sidobord, cirkulärt och Sidobord, D-format kan inte stå på egen hand utan måste snappas mot annat bord. Runt vinkelbord kan däremot stå för sig självt.

Hörn

Bordens rundning (vänstra bordet i Figur 1) respektive uttag för en arbetsplats (högra bordet i Figur 2) kan förändras. "Radien" (se Figur 1) kan göras större eller mindre. Hur stort bordens rundning eller uttag kan göras beror på bordsskivans storlek (hur mycket du har töjt eller krympt bordsskivan). Det minsta måttet är 50 mm och det största 1 000 mm. Du bestämmer storlek på rundningen respektive uttaget genom att ange ett mått i textfältet vid Hörn.

Du kan också förändra höjden efter att komponenten har placerats på ritytan: Dubbelklicka på komponenten och ange ett mått i dialogrutan Bordsinställningars textfält Höjd. Klicka därefter OK eller Verkställ.

Figure 1 Figure 2

Tillbehör

Komponenterna Rull- och hänghurts för skrivbord samt Hängande pennlåda för skrivbord snappar under de flesta av bordens raka sidor mellan bordens ben. Dock begränsas snappningen till viss del när benalternativen U-form och Ändpanel används.