Vinkel

I menyn Vinkel kan du snabbt vrida en aktiverad komponent, eller en grupp av komponenter genom att välja ett av alternativen i listan. Du kan också göra inställningar för hur mycket en komponent ska vridas när den roteras med hjälp av musen.

Väljer du menyns översta val, Sätt vinkel, visas dialogrutan med samma namn. I dess vänstra fält anger du hur mycket en aktiverad komponent ska roteras. Ett minus framför den angivna siffran innebär att komponenten roterar medurs. Utan minustecken roterar komponenten moturs.

I det högra fältet, Steg, bestämmer du hur stora steg en komponent ska ta när den roteras med hjälp av musen. Det minsta steget är 1 grad och det största 45 grader. Klicka OK eller Verkställ när du gjort dina val.

Observera: För att du ska kunna göra dina val under menyn Vinkel måste den komponent du vill ändra inställningar för vara aktiverad.

Rotering

Du roterar enkelt en komponent rätt antal grader genom att välja ett av alternativen i listan.

Exempel:

Du vill vrida en komponent eller en grupp 60 grader medurs.

Gör så här:

1. Se till att komponenten eller gruppen är aktiverad.
  2. Gå till menyn Vinkel, välj- 60.