Visa

Genom att markera eller avmarkera de olika alternativen i Visa-menyn väljer du att visa eller dölja komponenter på ritytan. Komponenter som du valt att dölja på ritytan gråas helt på de olika flikarna.

Alternativen är de följande:

Lås streckritning

Det är lätt att under ritarbetet råka flytta en vägg, ett fönster eller annan komponent i en streckritning du producerat själv eller en Cad-ritning du importerat. Därför kan du välja att låsa hela din ritning. Detta görs genom att markera alternativet Lås streckritning.

Valet gör att samtliga komponenter under flikarna Streckritning 1 och Huskomponenter samt Cad-komponenterna under fliken Importera och exportera helt döljs på ritytan samt gråas ut på flikarna.

Ett annat användningsområde för denna funktion är när du arbetar med stora Cad-ritningar. Du kan öka hastigheten om du väljer Lås streckritning när du förändrat en importerad ritning.