Ritningsdatabas administratör

Den här funktionen används för att konvertera databasegenskaper för en produkt från en databas till en annan. Detta gör det möjligt att ladda en ritning som baseras på en gammal produkdatabas och sedan uppdatera komponenterna i ritningen med aktuell information.

Det är hjälpsamt för att t.ex. använda sig av favoriter i InstantPlanner.

Exempel:

Du har skapat en ritning som använder Euro som valuta i en databas. Nu vill du konvertera ritningen och produkterna till USD istället.

Gör så här:

1. Ladda in ritningen.
  2. Gå till Administrativt verktyg och öppna databasen som ritningen skapades i.
  3. Ange USD som valuta och ändra priserna.
  4. Spara den nya informationen med ett annat namn.
  5. Öppna Databashanterare administratör (se Figur 1 nedan).
  6. I fältet Vald databas till höger, välj den nya databasen med priser i USD.
  7. Klicka på knappen med en gul pil (i mitten). Detta konverterar den gamla databasen till den nya som du har valt.
  8. Stäng fönstret.
  9. Din nuvarande ritning har konverterats till den nya valutan och de nya priserna. Gå till Kalkylen för att kontrollera att informationen stämmer.