När du startar Configura Walkthrough visas en hjälpsida. Med kryssrutan Visa hjälpen vid start längst ner på sidan bestämmer du om hjälpen ska visas varje gång du startar en walkthrough eller ej. Du kan när som helst öppna hjälpen genom att trycka på F1-knappen på ditt tangenbord eller genom att klicka på frågetecknet längst ner i walkthrough-fönstret:

Hjälpen visar hur du navigerar i en walkthrough med en scrollmus och ett tangent bord, eller med en handkontroll. Ett bra sätt att få bra, smidiga rörelser och kontrollerade förflyttningar är att använda både tangentbord och mus samtidigt. Tryck ner antingen höger eller vänster musknapp för mouse look* och använd sedan piltangenterna för att förflytta dig framåt, bakåt, höger eller vänster.

*Mouse look gör att du kontrollerar kamera med musen. Det ger dig ett första person-perspektiv och roterar kameran runt dig.

Du kan också ansluta en handkontroll till dator och använda den för navigering. Det låter kanske konstigt, men det är ofta lättare och mer naturligt att navigera med en handkontroll än med knapparna på ett tangentbord, även om man inte är van vid data- och tv-spel. Hittills är det endast handkontrollerna till Xbox One och Xbox 360 som är verifierat kompatibla med Walkthrough.

Tangentbordskommandon

På ett tangentbord använder du följande funktioner för att navigera i din walkthrough:

Figur 1: Funktioner på tangenbordet.

Muskommandon

Med en scrollmus använder du följande funktioner för att navigera i din walkthrough:

Figur 2: Funktioner på musen.

Handkontrollkommandon

Med en handkontroll använder du följande funktioner för att navigera i din walkthrough:

Observera:

• Samtidigt som du förflyttar dig framåt med tangenbordet eller musen kan du trycka ner Shift-tangenten för att tillfälligt förflytta dig snabbare. Detta gör att du kan ta dig från en punkt i ritningen till en annan fortare, och ger en springande eller flygande känsla.