Välja färgmodell/typ

Vid Färgmodell/typ i dialogrutan InstantPlanner: - Material- och färgbyte finns tre val: Fördefinierad, Textur eller RGB-färg.

Fördefinierad: Är omkring 60 olika färger och material. De fördefinierade materialen och färgerna kan till skillnad från RGB-färgerna inte utökas med egna.

Textur: Är bilder av verkliga material och används för att skapa mer verklighetstrogna ytor. Här finns bland annat tapeter, klinker och kakel. För att kunna använda texturer krävs att det finns texturer lagrade på din dator eller i företagets nätverk.

RGB-färg: Definieras med värden för rött, grönt och blått. Det finns 36 färdiga RGB-färger i InstantPlanner. Du kan dessutom utöka antalet genom att enkelt blanda dina egna RGB-färger.