Rita cirklar

Under rubriken Cirklar finns totalt två komponenter - Cirkel genom radie och dess dubbelutförande. Nedan kommer vi att beskriva beteendet på den enkla cirkeln.

Cirklar används för att skapa runda former. Om en cirkel förses med en höjd i dialogen för Grundinställningar, syns den i 3D.

Cirkeln placeras som InstantPlanners övriga komponenter. Du kan töja cirkeln och därmed ändra dess radie. Det går också att byta färg på cirkeln, såväl i planvy som i 3D.

Du kan arbeta med cirklarna på två olika sätt. Gör på ett av följande sätt:

A. Använd inmatningsrutan

1. Hämta komponenten Cirkel genom radie och klicka fast den på ritytan.
  2. Skriv in Radie.
  3. Bekräfta med Enter.

B. Använd musen

1. Hämta komponenten och klicka fast den på ritytan. Släpp musknappen.
  2. Dra cirkeln till önskad storlek med hjälp av musen utan att hålla någon musknapp nedtryckt.
  3. Klicka när du dragit cirkeln till önskad storlek.

Observera: Dubbelcirkeln har samma funktion som den enkla på ritytan. Var dock noga med att tänka på inner- och yttermått när du arbetar med den dubbla cirkeln.