Rita elliptiska bågar

Under rubriken Elliptisk båge hittar du en komponent - Elliptisk båge genom radier och vinkel.

Den elliptiska bågen används för att skapa elliptiska former. Radier och vinkel måste vara givna. Om den elliptiska bågen förses med en höjd i dialogen för Grundinställningar, syns den i 3D.

Bågen placeras som InstantPlanners övriga komponenter. Du kan töja bågen och därmed ändra bågvinkel och radie. Det går också att byta färg på bågen, såväl på strecket (som visas i 2D) som på väggytan (som visas i 3D).

Figur 1

För att placera den elliptiska bågen genom att främst arbeta med musen, gör så här:

1. Hämta bågen och klicka fast den på ritytan. En inmatningsruta visas.
  2. För muspekaren i önskad riktning och ange Radie A. Bekräfta din inmatning med att klicka.
  3. För muspekaren i önskad riktning och ange Radie B. Bekräfta din inmatning med att klicka.
  4. Välj Medurs genom att föra musen i rätt riktning. Bekräfta din inmatning med att klicka.
  5. Ange önskad Bågvinkel eller använd muspekaren för att manuellt ställa in vinkeln.